Amestecul nostru de copt conține tot ce este nevoie pentru a coace pâine din cereale antice. Trebuie doar să adăugați apă la amestecul de copt. Din amestecul de copt se poate coace o pâine pe bază de drojdie sau printr-un proces de fermentație. Prin metoda rapidă cu drojdie, aluatul trebuie frământat doar 5 minute și lăsat la dospit 60 de minute și apoi la odihnit în forma de copt încă 5 minute. **Prin prelungirea timpului de dospire (4 – 12 ore), obținem o pâine cu caracter tot mai pronunțat și cu gust mai intens. Fermentul de copt din Alac® din cultura starter își manifestă efectul tot mai puternic în timp. Astfel, dospirea mai îndelungată duce la fermentarea naturală a aluatului de pâine.
Merită experimentată durata fermentării pentru a obține pâinea cea mai potrivită gustului tău! După ce ați lăsat aluatul să crească într-un bol timp de 4 ore, respectiv 12 ore, se pune în tava de copt și se mai lasă 5 minute la odihnit. Acesta se coace la 180 °C timp de 60 de minute și ai obținut propria ta pâine din cereale antice.
Îți dorim poftă bună!